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(화학) The chemistry in baking

화학The chemistry in baking

Key Points
  • 베이킹에는 여러 가지 재미있는 화학 반응이 숨겨져 있다.
Key Words
  • chemical reaction
  • caramelization
  • Maillard reaction
대화문은 AI 음성 파일로 구성되었습니다.
These cookies look amazing! I can't wait to taste them, Jamie. What's the secret behind making them so delicious?
Well, it's not just about the ingredients; there's some fascinating chemistry happening in the oven.
Chemistry in baking? That sounds interesting. Tell me more.
Sure thing! First, the baking powder's carbonate and acid react, forming carbon dioxide bubbles. When we mix the batter, these bubbles get trapped. And as the cookies bake, the heat makes them expand.
Oh, I didn't know bubbles get trapped in the batter during the mixing process. So, those bubbles are what make the cookies light and fluffy?
Exactly! It's like creating a network of tiny air pockets that give the cookies that perfect texture. But that's not the only chemical change going on. Caramelization and the Maillard reaction are also playing important roles.
I've heard of them before. Many people interested in baking or cooking would recognize caramalization and the Maillard reaction, but I didn't know they are types of chemical reactions!
Actually, they are crucial for the color and flavors of our cookies. As sugars break down, they transform the cookies into a delicious, fragrant caramel gold.
Yeah, and I've heard that the temperature matters. As far as I know, the Maillard reaction kicks in at 310 degrees, while caramelization starts at 356 degrees. Is that correct?
Exactly! So, adjusting the oven temperature can influence the taste and color of your cookies.
Chemistry really adds a sweet touch to baking, Morgan. How about we celebrate our experiment with a cup of coffee and enjoy these cookies?
That's what I've waited for!
이 쿠키들 엄청 맛있어 보여! 맛보는 게 기다려 진다. 이렇게 맛있게 쿠키를 만드는 비결이 뭘까?
음, 그건 재료에 관한 것만은 아니야. 오븐에서 아주 흥미로운 화학 반응이 일어나고 있어.
베이킹에 화학이? 흥미로운데. 더 자세히 이야기해줘.
물론이지! 먼저, 베이킹 파우더의 탄산과 산이 반응해서 이산화탄소 거품이 생겨. 우리가 반죽을 섞을 때 이 거품이 가둬져. 그리고 과자를 구울 때 열이 거품을 팽창시켜.
아, 반죽을 섞는 과정에서 거품이 가둬진다는 것은 몰랐네. 그럼 이 거품이 쿠키를 가볍고 푹신하게 만드는 비결인거지?
정확해! 그건 마치 쿠키에 완벽한 질감을 만들어내는 작은 공기 주머니의 네트워크를 만들어 내는 것과 같아. 하지만 이게 쿠키를 구울 때 일어나는 유일한 화학변화는 아니야. 카라멜화와 마이야르 반응도 역시 중요한 역할을 하지.
그거 들어본 적 있어. 베이킹이나 요리에 관심이 있는 많은 사람들이 카라멜화나 마이야르 반응을 알 거야. 하지만 난 그게 일종의 화학 반응인지는 몰랐어!
사실, 이들은 쿠키의 색과 맛을 위해 중요하지. 설탕이 분해되면서 쿠키를 맛있고 향이 나는 금빛 카라멜 색으로 바꾸어 놓아.
응, 그리고 온도가 중요하다고 들었어. 내가 알기로는 마이야르 반응은 310도에서 시작되고 카라멜화는 356도에서 시작된다는데. 이게 맞아?
정확해! 그래서 오븐의 온도를 조절하는 것이 쿠키의 맛과 색에 영향을 줄 수 있어.
화학이 베이킹에 달콤함을 더하네, 모르간. 우리 실험을 축하하며 커피와 함께 쿠키를 즐기는 게 어때?
기다리던 바야!

Words & Expressions

  • ingredient : n.재료
  • fascinating : a. 대단히 흥미로운
  • chemistry : n. 화학
  • baking powder : n. 베이킹 파우더
  • carbonate : n. 탄산
  • acid : n. 산
  • react : v. 반응하다, 화학반응을 일으키다
  • carbon dioxide : n. 이산화탄소 
  • bubble : n. 거품
  • batter : n. 반죽
  • trap : v. 가두다
  • heat : n. 열기
  • expand : v. 팽창하다
  • fluffy : a. 폭신한
  • texture : n. 질감
  • caramelization : n. 카라멜화
  • the Maillarard reaction : n. 마이야르 반응
  • play important roles : 중요한 역할을 하다
  • explore : v. 탐구하다
  • chemical reaction :화학반응
First, the baking powder's carbonate and acid react, forming carbon dioxide bubbles.
  • 주어진 문장에서 주어는 the baking powder's carbonate and acid 이고 동사는 react이다. forming carbon dioxide bubbles 는 분사구문으로, and they form carbon dioxide bubbles 로 바꾸어 쓸 수 있다.
And as the cookies bake, the heat makes them expand.
  • as the cookies bake 는 부사절이며 접속사 as 는 '~하는 동안에'의 의미로 사용되었다. 사역동사 make 는 'make + 목적어 + 원형부정사' 의 구문으로 쓰인다.
So, those bubbles are what make the cookies light and fluffy?
  • what make the cookies light and fluffy 는 명사절로, 주어진 문장에서는 be동사 뒤에서 명사보어 역할을 한다. what은 뒤에 따르는 문장 안에서 주어 역할을 하므로 이어지는 문장에는 주어가 없다.
As far as I know, the Maillard reaction kicks in at 310 degrees, while caramelization starts at 356 degrees.
  • as far as I know 는 '내가 알기로는' 이라는 의미의 표현이다. while caramelization starts at 356 degrees 는 부사절이며, 부사절 접속사 while은 '~하는 반면'의 의미이다.
How about we celebrating our experiment with a cup of coffee and enjoy these cookise?
  • 'How about + 동사ing'는 제안이나 조언을 할 때 사용되는 표현으로, '~하는 것이 어때?'라는 의미이다.